Loading......

ANGELIQUE VERMEULEN

Ik ben Angelique Vermeulen, geboren in 1962, getrouwd en moeder van drie zonen. Na mijn Middelbare School ben ik verpleegkunde gaan studeren (HBOV) en heb daarna een heel aantal jaren als wijkverpleegkundig en kraamzorgverpleegkundige gewerkt. Ook heb ik een aantal jaren EHBO-lessen vanuit de GGD verzorgd. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan.

Toen de kinderen klein waren en het onregelmatige werk lastig werd, ben ik minder in de zorg gaan werken heb me meer op administratieve werkzaamheden gericht. Het werken met mensen bleef echter wel mijn interesse houden en dat betekende dat ik in 2006 de opleiding Sportmassage en vervolgens in 2007 de opleiding Manuele Lymfedrainage ben gaan volgen. Hiermee ben ik als sportverzorger voor de voetbaljeugd bij VVV-Venlo gaan werken en heb ik de basis gelegd voor mijn eigen praktijk.

team

Na een aantal jaren sport- en lymfedrainage, merkte ik dat massage, zowel preventief als genezend, veel kan betekenen voor mensen. Ik wilde dit gaan uitbreiden en mijn aandacht werd getrokken door de Oosterse geneeskunst. Het volgen van de Shiatsu-massage opleiding Qing-Bai in Nijmegen wekte zó mijn interesse dat ik besloot om door te gaan voor therapeut. Deze HBO-opleiding heb ik in juni 2017 afgerond.

Het mooie is, dat ik de Westerse visie met de Oosterse visie kan combineren. Waar de Westerse geneeskunst heel goed is in anatomie en fysiologie, is de Oosterse geneeskunst meer gericht op het geheel van je geest en lichaam. Hoewel deze twee methoden de gezondheid op verschillende manieren benaderen, kunnen ze elkaar naar mijn mening heel goed aanvullen.

Tijdens de opleiding ben ik vaak verbaasd geweest over het positieve effect van het behandelen van meridianen en acupunctuurpunten. Het bleef me enorm uitdagen om alle technieken toe te passen en hiermee klachten te verhelpen en voorkomen!

Back To Top