Loading......

DE INTAKE

Bij het eerste consult vindt er een intakegesprek plaats. Ik zal een aantal vragen stellen over de klachten, het verloop ervan, de levensstijl, slaappatroon en eet- en drinkgewoontes. Ook medicijngebruik en ziektegeschiedenis worden besproken. Bepaalde details kunnen namelijk in verband staan met je klachten. Een uitgebreide anamnese vormt dus een goede basis voor de behandeling.

Na het gesprek voel ik voor verdere diagnose de pols en buik en bekijk ik de tong om een beeld te krijgen van de conditie in de verschillende meridianen en organen. Met deze diagnose ga ik aan de slag in de massagetherapie.

Het eerste consult zal vanwege de intake ongeveer anderhalf uur duren, de volgende consulten duren ongeveer een uur. Hoeveel dit er vervolgens zullen zijn, is op voorhand niet te zeggen. Dit zal afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de ernst, aard en tijdsduur van de klacht(en). Mijn werkwijze is om dit samen na drie behandelingen te evalueren. Hierin vraag ik naar het klachtenverloop gedurende de behandeling.

Het is prettig om makkelijke, soepele kleding aan te trekken, omdat Shiatsu over de kleding heen gegeven wordt. Ook is het aan te bevelen om minimaal een uur voor de behandeling niet te eten. Na de behandeling is het raadzaam om veel water te drinken.

team
Back To Top